Gister was ik jarig en bij jarig zijn hoort taart. punt.
Daarom bakte ik gister mijn favoriet:
New York cheesecake met witte chocolade en bosbessen
(wat trouwens echt een heerlijk smulboek met 200 recepten is
vol koekjes, cakejes, Zweeds brood met heerlijke jam, chocolademuffins
en pindakaascakejes..maar dat terzijde)
Maar de cheesecake uit dit boek is echt ge-wel-dig!
Ik denk dat het een van de lekkerste cheesecakes is die ik ooit
heb geproefd, hij valt altijd in de smaak en is nog makkelijk te
maken ook. Wat wil je nog meer?
hem op eten natuurlijk :)
Daarom hieronder het recept
Bodem
300 gram Bastogne koekjes
150 g boter, gesmolten
Vulling
600 g verse roomkaas
250 g kwark
100 g kristalsuiker
50 g maïzena
1 zakje vanillesuiker
3 biologische eieren
100 ml slagroom
200 g witte chocolade
75 g diepvriesbosbessen
1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
2. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn en meng
het kruim met de gesmolten boter.
3. Druk het mengsel uit over de bodem van een springvorm van 24
centimeter met antiaanbaklaag.
4. Bak de bodum circa 10 minuten in het midden van de oven.
Laat hem daarna afkoelen.
5. Klop de roomkaas romig met de kwark
6. Meng de suiker met de maizena en vanillesuiker
en roer het mengsel door de roomkaas.
7. Klop de eieren ere en voor een door en meng
er dan de slagroom door.
8. Breek de chocolade in stukjes en smelt die in een
kom boven een pan met zacht kokend water.
Roer de gesmolten chocolade door de roomkaasvulling.
9. Schenk de vulling over de taartbodem
en strooi de bosbessen erover.
10. Bak de tart circa 40 minuten in het midden van de oven.
11. Schakel de oven uit en laat de cheesecake
er nog 30 minuten in staan.
12. Snijdt hem met een heet mes
Kleine lettertjes: Hij is verslavend!